Kahwini Wanita Berusia, Bukti Anda Seorang Lelaki Power

Rezeki, 4jal, jodoh, pertemuan adalah ketentuan dari Tuhan. Setiap manusia hanya mampu merancang tetapi akhirnya Tuhan juga akan menentukan nasib manusia.

Begitu juga dengan jodoh. Jodoh adalah ketentuan oleh Tuhan. Ada mereka menemui jodoh umur yang sebaya, ada juga suami lebih tua dari isteri dan ada juga isteri lebih tua dari suami.

Kita sebagai manusia haruslah menerima jodoh dengan redha dan penuh kesyukuran. Mungkin di luar sana masih ramai lagi manusia yang tidak menemui jodoh. Anda adalah insan yang bertuah kerana telah menemui jodoh.

Dalam artikel kali ini kami ingin kongsikan kepada anda mengenai kelebihan seorang lelaki yang mengahwini wanita yang lebih berusia.

Kelebihan Kahwini Isteri Lebih Berusia

1. Bersifat Keibuan

Lelaki selepas kahwin selalunya inginkan anak cepat-cepat. Tetapi kebanyakan isteri muda tidak bersedia timang anak awal-awal kerana takut badan tidak cantik lepas bersalin, atau belum bersedia bergelar ibu. Jadi bagi lelaki yang memikirkan tentang ibu bapanya yang semakin tua dan ingin menimang cucu sebelum menutup mata, wanita berusia memang pilihan utama.

2. Lebih Memahami Naluri Lelaki

Mungkin wanita berusia berpengalaman apabila bersama dengan lelaki. Justeru, dia mungkin tahu yang mana perlu dan tidak perlu dilakukan bila bersama lelaki yang jauh lebih muda darinya. Wanita inilah yang akan jadi jurupandu perjalanan dan lelaki itu hanyalah menurutnya.

3. Lebih Matang dan Berpengalaman

Wanita berusia manjanya beralas, tidak ged1k-ged1k sangat. Pernah anda lihat wanita umur 40-an ged1k-ged1k pakai serba pink duduk di shopping complex?

4. Menumpang Kestabilan Ekonomi

Sambil menyelam minum air. Apabila lelaki muda bercinta dengan wanita berusia, lelaki itu juga dapat menumpang kestabilan ekonomi.

5. Tidak Kuat Merajuk

Dikatakan wanita muda kuat merajuk dan kadang-kadang terlalu lebih. Jarang bagi wanita yang berusia.

 

 

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @IslamikInfo

 

 

Sumber : Blogammar

Facebook Comments