Sultan Mizan Rasmi Al-Quran Emas

Sultanah Terengganu, Sultan Mizan Zainal Abidin dan Sultanah Terengganu, Sultanah Nur Zahirah gembira menyaksikan keemasan Al-Quran kesultanan Terengganu di majlis makan malam Majlis Konvokesyen ke-16 Universiti Malaysia Terengganu (UMT) ke-16 di Kuala Nerus malam ini.

Koran Kesultanan Terengganu keemasan buat pertama kalinya disampaikan kepada Sultan Mizan dan Sultanah Nur Zahirah setelah kajian terperinci dilakukan oleh Pengarah Pusat Islam UMT Sultan Mahmud (PISM), Dr. Riswadi Azmi.

Turut hadir ialah Menteri Besar, Dr. Ahmad Samsuri Mokhtar; Dari Lembaga Undangan Kerajaan, Yahaya Ali; Usahawan Kerajaan Diraja, Datuk A Rahman Yahya, Agensi Pemandu UMT Pengerusi, Tan Sri Halim Mohamad dan Naib Canselor UMT, Datuk Dr Nor Aieni Mokhtar.

Majlis itu dibungkus malam itu, Sultanah Nur Zahirah, yang juga Canselor UMT, yang gembira untuk melancarkan buku ‘Beautiful Terengganu’ yang diterjemahkan ke dalam lima bahasa iaitu bahasa Arab, Jerman, Perancis, Mandarin dan Jepun.

Buku ‘Terengganu Indah’ ​​adalah projek kerjasama antara UMT dan Pejabat Pelancongan Negeri yang bertujuan untuk mempromosikan kecantikan dan tarikan pelancongan di negara ini selain merancang sektor pelancongan negara.

Sumber: Hmetro

Facebook Comments